top of page

Τι είναι το Health Coaching

Ο Health Coach είναι ο προσωπικός σου συνεργάτης! Σε βοηθάει να εφαρμόσεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου για να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία ώστε να έχεις ποιότητα ζωής μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Σε βοηθάει να δημιουργήσεις στόχους και να βρεις με ποιο τρόπο θα τους πραγματοποιήσεις.

Health Coaching & ένας υγιεινός τρόπος ζωής!

Οι άνθρωποι τείνουν να προσλαμβάνουν Health Coaches για να τους βοηθήσουν σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων υγείας, όπως απώλεια βάρους, μείωση του στρες, διαχείριση χρόνιων καταστάσεων, βελτίωση της διατροφής και της άσκησης, διακοπή καπνίσματος ή προσαρμογή σε ένα συμβάν υγείας που αλλάζει τη ζωή , όπως η καρδιακή προσβολή.

Ως Health Coach θα είμαι ο προσωπικός σου συνεργάτης.

Θα σε βοηθήσω να εφαρμόσεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου ώστε να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία και να έχεις ποιότητα ζωής μέχρι τα βαθιά σου γεράματα.

Θα σε βοηθήσω να δημιουργήσεις στόχους και να βρεις με ποιο τρόπο θα τους πραγματοποιήσεις.

Το πιο συνηθισμένο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι οι δικές τους σκέψεις, για τον εαυτό τους και για την αλλαγή.

Μέσα από τεχνικές κινητοποίησης και στοχευμένες ερωτήσεις, θα σε βοηθήσω να επεξεργαστείς μερικές από τις σκέψεις σου και να ανακαλύψεις τι σε εμποδίζει να ακολουθήσεις τις αλλαγές που θα ήθελες να δεις.

Αντί να σου πω όπως ο γιατρός «Πρέπει να χάσεις βάρος», μπορεί να σε ρωτήσω:

-"Πώς μπορεί να είναι διαφορετική η ζωή σου αν χάσεις βάρος;"

-"Πόσο σημαντική είναι για σένα αυτή η αλλαγή;"

Δεν πρόκειται να σου πω τι να κάνεις. Η ιδέα, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές ερευνητικές μελέτες, είναι ότι οι άνθρωποι που αλλάζουν για τους δικούς τους λόγους, με τους δικούς τους όρους, είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχουν σε σύγκριση με κάποιον που τους λέει τι να κάνουν - κάτι που είναι λιγότερο κινητοποιητικό και είναι πιο πιθανό να ενσταλάξει την αντίσταση στην αλλαγή.

Σχέδιο χωρίς τίτλο (2).jpg
Σχέδιο χωρίς τίτλο.jpg

Πως να διαλέξεις έναν Health Coach

Πως σε βοηθάει μία συνεδρία Health Coatching

Ρώτησε τον γιατρό σου για συστάσεις ή διάλεξε κάποιον που είναι πιστοποιημένος από την διεθνή ομοσπονδία για coaches (international coach federation ICF) ώστε να είσαι σίγουρος για τις γνώσεις του και τις ικανότητες του.

Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων υγείας μπορεί να είναι δύσκολο αλλά ο health coach μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Η μετάβαση σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Έχοντας αυξημένη ενέργεια και κίνητρο, θα μπορείς να κάνεις περισσότερα, να είσαι εκεί για τους ανθρώπους που αγαπάς και να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο!

Συχνά κάποιος μπορεί να βγει από ένα ιατρείο νιώθοντας αποθαρρυμένος ή απογοητευμένος. Όπως, «Θεέ μου, πρέπει να χάσω όλο αυτό το βάρος» ή «Τώρα έχω όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να κάνω».

Μέσα από τις συνεδρίες μας θα δεις τις δυνάμεις που έχεις μέσα σου και μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές. Θα σε βοηθήσω να δεις τις δυνατότητες με βάση τη μοναδική σου κατάσταση και ικανότητες, ώστε να σου είναι ευκολότερο να κάνεις βιώσιμες αλλαγές.

Θα ανακαλύψεις το «γιατί» πίσω από την επιθυμητή αλλαγή συμπεριφοράς.

Θα σε αντιμετωπίσω ως ειδικό για το σώμα σου, το μυαλό σου και  την ζωή σου. Στο coaching πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι μία πλήρης οντότητα και έχει μέσα του όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο του.

Θα σε βοηθήσω να εντοπίσεις τις προκλήσεις και τυφλά σημεία που εμποδίζουν την αλλαγή.

Θα έχεις μία άνευ όρων υποστήριξη χωρίς την παραμικρή κρίση των ενεργειών σου. Ώστε να καταλήξεις στα δικά σου συμπεράσματα σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι για την επίτευξη των στόχων σου.

Θα σου προσφέρω απλόχερα τις ευρείες γνώσεις μου για την υγεία και την ευεξία ώστε να σε βοηθήσω  να αντιμετωπίσεις μια ποικιλία προβλημάτων υγείας.

Η θετική ψυχολογία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του coaching. Ενώ η παραδοσιακή ψυχολογία έχει επικεντρωθεί στο τι είναι «λάθος» με τους ανθρώπους και τι πρέπει να «διορθωθεί», η φιλοσοφία του coaching εστιάζει σε αυτό που έχεις, μπορείς και θα λειτουργήσει καλύτερα για εσένα.

Αυτό σημαίνει ότι αντί να ριζώνεις γύρω από τα προβλήματα για επίλυση, θα συνεργαστώ μαζί σου για να αξιοποιήσεις τις δυνάμεις σου,, προκειμένου να βελτιώσεις τις συμπεριφορές εκείνες που υπομονεύουν την υγεία σου.

bottom of page